8 Temmuz 2009 Çarşamba

Nou Mestallaya doğru..

1923'ten beri kullanılan 86 yıllık,Mestalla,diğer bir adıyla Estadio Palo'ya 2010 senesinde veda ediliyor.



Ülkenin en büyük 5. stadı olan Mestalla,Levanteye karşı yapılan bir hazırlık karşılaşmasıyla açılmıştı.Yapıldığı ilk tarihte 17.000 kişilik kapastiye sahipti.6 sene sonra stad genişletildi, zamana göre modernize edildi ve 27.000lik kapasiteye ulaşıldı.50lili yıllar geçilirken kulüp adına bir rüya gerçekleşti ve kapasite o zamanın stadyum standartlarına ters bi şekilde 45.500 kişiye çıkarıldı.Ama rüya uzun sürmedi.Kentin yakınlarındaki Turia nehrinden taşan su stadı yıkıntı derecesinde tahrip etti.Stad bir daha asla faciadan önceki halini almadı ama 1959deki Fallas şenlikleriyle beraber stada yeniden çeşitli eklentiler(yapay ışık vs gibi) yapıldı.Bu Mestalla için yeni bir değişimin başlangıcı olmuştur.

En azından benim tarafımdan ne kadar müthiş bir mimariye ve atmosfere, sahip olsada artık İspanyol kornaları Nou Mestalla'da ötecek.

Yeni stad hakkında bilgi verecek olursak.Stadın yeri değişiyor,kapasitesi artıp 75.000 kişilk bi arenaya dönüşüyor.Yönetim yeni stada geçilmesinin asıl amacının kapasiteyi dahada büyüterek,daha modern bir stada geçilmesi olduğnu söyledi.

Stadın bitmiş halinin maketlerine baktığmda ciddi anlamda Yamyam kazanını andırdı bana.Güzel görünüyor,umarım 2010 yılında faaliyete geçecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder