16 Temmuz 2009 Perşembe

Koray Şanlı Adanaspor'da / Al-Parlat-Sat


Takımdan gönderilen Fuad,Yunus,Ümit Aydemir,Murat Dönmez gibi defans oyuncuların yerine göbeğe ve beke 2 transfer yapılacağını söylemişti başkan Akgül.
Bunlardan ilki bugün gerçekleşti ve defansın göbeğine Beşiktaş patentli Koray Şanlı alındı.
Kendisi hakkında fazla bilgiye eminim benim gibi tüm Adanaspor taraftarlarıda sahip değillerdir.


Yine başkanın al-parlat-sat politikasıyla verim almak istediği,bir oyuncuyla karşı karşıyayız.Başkanın transfer politikası malum.Asla,Süper Lig'de yıllarını geçiripte o takımdan o takıma yürüyen,Bank Asya ve diğer alt liglere sadece parası için gelip 3 kuruşluk top oynamayıpta cırlayan,başarıya tok oyunculara kapısı kapalı.2 senedir İlyas ve Ahmet Şahin dışında adam akıllı Süper Lig yüzü görmüş oyuncu görmedik,hep daha alt liglerden yada gurbetten şurdan burdan.Memnunmuyuz peki ? Görünen o ki herkes gayet mutlu.
Başkan göreve geldiğinden beri,alışılagelmiş bu tarz klasik transferlerin yerine keşfedilmemiş,başarıya aç genç oyuncuları takıma katarak hem daha dinamik hem de ilerisi için paraya dönüşebilecek oyuncuları tercih etmiştir. (bkz. Emre Aktaş,Fevzi Özkan,Ersan,Emrah)
Fakat burda seçilen oyuncuların kalitesi çok önemli,alınan oyuncular genellikle tecrübesiz olduklarından yetenekleriyle zaman zaman tecrübeyi kapatabilecek kalitede olmalılar.

Takımın yaş ortalaması 2.ligde 25 civarındaydı.Bu sayı geçen sene biraz daha düştü,bu sene Fuad,Yunus,Murat,Ahmet Şahin gibi oyuncuların ayrılmalarıyla,hatrı sayılır seviyede düştü ve şu an takımın yaş ortalamsı 22 oyuncuyla beraber 23.045..
Yapılan transferlerle gençleşen kadro,takımda oluşan gençlik dinamizmi,takımdaki hava güngeçtikçe insanların kafasında küçük bir Arsenal uyandırmasına yetiyor.
Umarız Bayram Akgül,Emre Aktaş,Fevzi,Ersan gibi oyuncularda yakalayabildiği al-parlat-sat başarısını Korayda'da yakalayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder