8 Temmuz 2009 Çarşamba

Doula'dan Adana'ya 2 Kara Oğlan çıkmış yola..



2008/2009 sezonunun başında Doula'dan kopup geldi 2 genç Adanaya.

Hava sıcak,insanların renkleri farklı,herkes kendilerinden farklı bir dil konuşuyor,burası neresidir,nedir,ne değildir bilmiyorlar.Belkide ilk defa Kamerun sınırlarından dışarı çıkıyorlar.Yaşları henüz çok genç,ikiside 20 yaşında.

Evet Kibong ve Mbilla'dan bahsediyoruz.Geçen sene 21 yaş altı yabancı kontenjanını doldurmak amacaıyla bizzat başkan tarafından transfer edildiler.




Çabuk uyum sağladılar,zaman zaman dil problemleri çekselerde,Adana halkının uzun zamandır özlem duyduğu yabancı futbolcu özlemini bu iki sempatik genç rahatlıkla doldurdu.Kimi zaman teknik direktör değişiklikleriyle 2si birden yedekte kaldılar,hep bir arada tutuldular,birbirlerini tamamladılar.Zaman zaman çok eleştirildiler,kapı önüne koyulmalılar denildi ama empati yaptığmızda,düşünün bi,20 yaşındasınız başka bir kıtaya transfer oluyorsunuz,neredeyse futbol dışında ortak noktanız yok.Ne kadarda zor değil mi ?

Şimdi,az önce sıraladıklarımı düşündüğümüzde geçen seneki performansları hiçte fena değildi.Bilonun Nobre tarzı fırsatçılığı,güreşçi gibi boğuşması,çekirge gibi zıplaması,rakip savunmayı gol atmasa bile dağıtması onun 1 kere A milli olmasını sağladı fakat dağınıklığı,top kontrolü,bitirciliği gibi özelliklerini geliştirmesi onu 2-3 sene sonra özlem duyduğu milli takımda devamlı olmsaını sağlayacaktır.



Kibong'a gelince,tüm taraftarlar emindir ki Kibongun futbol anlamında Mbilla'dan daha yetenekli olduğuna.Sahip olduğu oyuncu geçme yeteneği,sürati,gerçekten istediği zaman 15 dakikda maçı takımı lehine çevirebilecek bir futbolcu.Fakat mental yönden(belkide geçen seneki uyum sürecinden)her maçta aynı konsantrasyonu gösteremiyor.Ama hani dedim ya ikisi birbirini tamamlıyor,işte aynen Kibongun yeteneği,Bilonun mentalini ve azimini tamamlıyor.Eğer ki Kibong mental açıdan olan eksikliğini 2-3 sene içinde giderebilir ve uyum sürecini hızlandırırsa ki yaşı zaten çok genç,işte o zaman Biloya göre rahatlıkla sayısızca giydiği u-21 u-17 formalarının en anlamlısını A milli formayı giyer.



Bütün yazı boyunca,futbol yeteneklerinden,özelliklerinden bahsettik.Adanaspor taraftarı açısından olaya bakarsak,ortada kuşkusuz azımsanamayacak derecede sevgi var.

Oyundan çıkışlarında kötü oynasalar bile alkışlanıyorlar.Bazen yanımdaki amcalara kulak asıyorum ''Yapma be Kara Oğlan''.Oyuna girişlerinde gol olmuş derecesinde stadda bir patırtı,sayısız kez isimleri tekraranıyor.

Kısacası bu iki genç 1 senede Adanaspor seyircisinin gönlünü fethetti.Gelecek sene performanslarının üstüne biraz daha koyarak hem kendilerini daha iyi takımlara atabilmek için, hem de Adanasporu Süper lige çıkarabilmek için ellerinden geleni yapacaklardır.İleride başka takımlara transfer olsalarda,Adanaspor seyircisi için bu iki Kara Oğlan formanın arkasındaki yazıdan çok daha önemli bir yerde sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder