30 Temmuz 2009 Perşembe

Hazırlık maçları # 4


Almanya'da düzenlen özel bir hazırlık kupası,dahilinde Valencia Werder Bremen'i,Udinese'yi mağlup ettiği gibi penaltılar ile alt etti.

Sahaya yedek ağırlıklı bir kadro süren Emery'nin öğrencileri ile 25 dakika boyunca ciddi anlamda güzel bir futbol ortaya koydu,baskıyı kurdu. 30.dakikada Hugo Almeida'nın kornerden gelen dokunuşuna engel olamadı. Golden sadece 1 dakika sonra Alexis'in akıl almaz hatasıyla araya giren Marin,Mesut'a güzel bir pas çıkardı.Cesar ile karşı karşıya kalan Mesut 31.dakikada skoru 2-0'a getirdi.İlk yarının ilk 20-25 dakikası boyunca iyi futbol ortaya koyan takım,Almeida ve Mesut'un gollerine engel olamadı ve soyunma odasına 2-0 geride girdi.
İkinci yarı Zigic,Miguel,Albelda,David Navarro,Joaquin,Carleto,Michel ve Jordi Alba Emery tarafından oyuna alındı.
İkinci yarı Zigic'in boyunu iyi bir avantaj ve silah haline dönüştüren Emery'nin öğrencileri ilk yarıda kanat ataklarıyla kurulan baskıyı,ortasahaya giren oyuncuların dönen topları toplamasıyla beraber devamlı hale getirdi.

Dakikalar 57yi gösterdiğinde Zigic,Wiese'yi sağ tarafından güzel bir plaseyle avladı. 76.dakikaya girildiğinde Joaquin yerden yuvarladı ve Zigic'e sadece dokunmak kaldı. Uygulanan prese karşın Alman takımı maç boyunca tehlikeli kontra-ataklarla etkili olmaya çalıştı. 83.dakikada 3. gole Joaquin çok yaklaştı ama topu Wiese'nin yanından direğe nişanladı.
90 dakikanın sonunda kazanan çıkmadı ve kupayı kazanacak takımı belirlemek için penaltı atışlarına geçildi. Deneyimli kaleci Cesar'ın 2 kurtarışıyla Udinese'ye uygulanan tarife uygulandı ve penaltılar sonunda sezonun ilk kupası kaldırıldı.

Önceki zayıf hazırlık maçlarında bile ortaya çıkan ileri uç sorununa Villa'nın kampa katılmasına ilaven Zigic'in hem kamp,hem hazırlık maçlarındaki performansı kabul edilir oldu. Geçen sene Villa'ya yeteri kadar 2.adam görevinde yardımcı olamayan Morientes'in yerini bu sene Zigic dolduracak gibi gözüküyor. Morientes'in Marsilya'ya yol almasından sonra forvet hattında Villa ile Zigic (Miku'yu yazmıyorum bile,kiralık gönderilmekten bıkmadı kendisi,hala nasıl Valencia çatısı altında diye Emery'e sormak lazım),herhangi bir sakatlık durumunda takımı zorda bırakabilir. 4-6-0 gibi bir dizilişe sezon içinde mahkum kalınabilme olasılığı göz önüne alınacağına,piyasada boşa çıkmış oyunculara biz göz atsın başkan Soriano. Yada açsın gözünü Güney Amerika'ya,Asya'ya,Kuzey Avrupa'ya.. Bulsun ucuz fiyata yeni cevherler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder